Dorpsstraat in Machelen vier weken onderbroken

Dorpsstraat in Machelen vier weken onderbroken

Foto: Eddy Lefevre

Zulte - Vanaf 6 januari wordt de Dorpsstraat in Machelen, ter hoogte van huisnummers 5 en 7, afgesloten in functie van wegenwerken. Dat kadert in de de verkaveling van De Kleine Landeigendom Het Volk cvba van de terreinen tussen de Dorpsstraat, Phlippostraat en Veerstraat, die in 2016 werd goedgekeurd.

De eerste fase van het wegen -en rioleringswerk, de aansluiting met de Veerstraat, is grotendeels afgewerkt. Nu start de tweede fase, de aansluiting met de Dorpsstraat. Op 6 januari 2020 start wegenisaannemer Norré-Behaegel uit Westende met de opbraak naast Bakkerij Larise van het kruispunt van de nieuwe weg met de Dorpsstraat.

De werken worden uitgevoerd in de periode van vier kalenderweken, van 6 januari tot 31 januari 2020. Bij ongunstige weersomstandigheden wordt de planning aangepast. Het begint met de  opbraak voor het nieuwe kruispunt Dorpsstraat met de nieuwe verkavelingsweg. Dan volgen aanpassingswerken aan de nutsleidingen op het kruispunt, zoals bijvoorbeeld aan de drinkwaterleiding). Er worden rioleringsbuizen gelegd, die worden aangesloten op de bestaande riolering, en er komen onderfundering, fundering en straatgoten op het kruispunt en in de verkavelingsweg. Tenslotte wordt de wegverharding aangelegd en hersteld.

Tijdens deze werken wordt het volledige kruispunt opgebroken en wordt de parkeerstrook tussen Dorpsstraat 6 en 8, voorbehouden voor de wegenisaannemer. Het voetpad aan de kant van Dorpsstraat 6-8 blijft bruikbaar voor de weggebruiker.

Omleiding

De werken hebben tot doel de riolering van de nieuwe verkaveling aan te sluiten op de riolering in de Dorpsstraat en het creëren van een toegangsweg naar die verkaveling.

Er wordt een omleiding voorzien via de Rijksweg, Veerstraat, Hoevestraat en Dorpsstraat. Voetgangers en fietsers zullen wel nog via het voetpad aan de pare kant langs de werken heen kunnen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio