Lijkwagen krijgt parkeerboete tijdens begrafenisplechtigheid

Lijkwagen krijgt parkeerboete tijdens begrafenisplechtigheid

Foto: IF

Gent -

Een lijkwagen is zaterdagmiddag tijdens een ceremonie in Gentbrugge beboet door parkeerwachters. Het stadsbestuur van Gent laat maandagmiddag weten dat ze zal vragen de retributie van 30 euro te annuleren.

Na afloop van een ceremonie in de Sint-Simon en Sint-Judaskerk in Gentbrugge vond de chauffeur van een lijkwagen die werd gebruikt tijdens de ceremonie een retributie van dertig euro onder zijn ruitenwisser.

Begrafenisondernemer Danny Brossé uit Heusden is boos. “In 43 jaar in dit vak heb ik dit nog nooit meegemaakt. Onze wagen stond vlak voor de kerk, ja. Logisch toch, als we een uitvaart aan het verzorgen zijn? Waar moeten we hem anders zetten? Aan Gentbruggebrug?”

Brossé zegt dat hij de boete weigert te betalen en ze zal aanvechten. “Er is normaal gezien altijd plaats voor een ceremoniewagen. Dit is niet respectvol.”

Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit, laat maandagmiddag weten dat hij vindt dat de retributie inderdaad beter niet uitgeschreven zou geweest zijn. “Ik heb gevraagd aan het Mobiliteitsbedrijf om ze te laten annuleren. Dit was niet de bedoeling.”

Een politieboete laten annuleren kan niet zomaar, volgens de wet. Maar een retributie wel, zegt Watteeuw. “Het gaat hier om een politiek opgesteld reglement. En dat reglement is natuurlijk niet bestemd voor lijkwagens. We zullen bekijken hoe we dit kunnen vermijden in de toekomst.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio