Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

OLYMPISCH KWALIFICATIETOERNOOI IN BERLIJN (M)

BELGIË 0 - SLOVENIË 3

Sterke prestatie helpt geen zier

De Belgische mannen mogen in hun openingspartij van het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn terugblikken op een sterke prestatie. Helaas hielp het geen zier. Na het 0-3-verlies tegen vice-Europees kampioen Slovenië kregen hun ambities sowieso een knauw.

Bondscoach Dominique Baeyens zag het wel zitten, hoewel hij de geblesseerde Tuerlinckx moest missen en het midden-duo Verhees-Van de Velde niet top was. “Winnen zou een stunt zijn”, vond spelverdeler Stijn D’Hulst. Dat voorvoelen bleek terecht. Met zijn allen kampten de Red Dragons voor wat ze waard waren. De Slovenen hadden er hun werk mee. In de eerste beurt pakten de Slovenen meteen een kloofje (2-5), maar ze raakten niet van die lastige Belgen af. Dat lukte pas na 21-21 en drie setballen. Daarna verhuisde het initiatief zowaar naar de Red Dragons (12-9), die niet uit hun lood werden gebracht door een paar foutjes en de Slovenen naar een extra lange apotheose dwongen. Nadat ze zelf twee setballen versierden, hadden de Oost-Europeanen er zelf alweer drie nodig om af te ronden. In de derde beurt kraakten de Belgen halverwege (16-22). Vandaag om 16.10 uur) spelen de Dragons hun tweede groepsmatch tegen Duitsland, morgen wacht (17 uur) Tsjechië. (pdk)

Setstanden: 23-25, 26-28, 20-25

België: D’Hulst, Cox (19), Deroo (17), Rousseaux (9), Van de Velde (2), Verhees (3); libero: Stuer en Ribbens. Kwamen in: Valkiers, Grobelny, Klinkenberg, D’Heer (1)

Het beste van Enkel voor abonnees