FOTO. Inwoners uit de 17 Deinse deelgemeenten wisselen nieuwjaarswensen uit

De traditionele nieuwjaarsreceptie van de stad, die na een jaartje Nevele weer op de Markt in Deinze plaats vond, lokte circa 2.500 inwoners uit de 17 deelgemeenten die Deinze na de fusie met Nevele rijk is. Een 50-tal inwoners uit Nevele maakten daarvoor zelfs gratis gebruik van een pendeldienst met een autocar van De Globetrotter. Sommigen maakten zo voor het eerst kennis met het centrum van Deinze.

“De receptie is een ideale gelegenheid om de wensen voor het nieuwe jaar uit te wisselen”, zegt schepen Bruno Dhaenens (Open Deinze). “Ook is die receptie interessant voor de bestuurders van de stad om met iedereen eens kennis te maken. Niet onbelangrijk is dat al die mensen met twee gratis consumptiebonnetjes konden proeven van al het lekkers dat de streek te bieden heeft. Nieuw dit jaar was ook het hergebruik van de drankbekers. We proberen daardoor de ecologische voetafdruk te verminderen. Dat doen we al enkele jaren want we schaften eerst de kerstboomverbranding af en daarna het vuurwerk.”

Terwijl iedereen genoot van de aangeboden hapjes en drankjes zorgde het huisorkest Tutti Colori van de vzw De Vierklaver uit Landegem, een dagcentrum voor volwassenen met een beperking, met een reeks mooie Vlaamse liederen en muziek voor een  gezellige sfeer rond de vuurkolven en kerstkraampjes. Van burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) kregen zij een mooie wintermuts met de logo van Deinze aangemeten. Zelf wenste hij de massa kort na 12 uur een jaar vol gezondheid toe. “Geen lange speech waar niemand oren naar heeft op zo’n moment”, zegt de burgemeester. “Het belangrijkste is dat mensen elkaar ontmoeten. Wij zijn zeer tevreden met de massale opkomst.”

Dat waren ook de mensen van Free-Time en de vzw Winterpret aan de Leie. Ondanks de vele regendagen is het schaatsen voor jong en oud op de 300 vierkante meter grote ijspiste een niet te missen evenement geworden. Voorzitter Dirk Schockaert en Marc en Waut Mornie waren blij dat hun aanbieding van de winterkermis met ijspiste qua belangstelling de beste van de voorbije zes jaar is geweest. “Duidelijk is dat veel gezinnen met kinderen hier hun wintervakantie nu doorbrengen met een rondje schaatsen op onze ijspiste.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio