Red Dragons verliezen cruciale match voor olympisch ticket: Tokio is ver weg

Red Dragons verliezen cruciale match voor olympisch ticket: Tokio is ver weg

Foto: VDB

De Belgische mannen moeten hun olympische droom zo goed als zeker opbergen. Net als tegen Slovenië kregen ze ook tegen Duitsland hun kansen, maar konden ze die niet benutten. Met een 3-0 nederlaag is hun lot bezegeld.

Onze landgenoten wisten wat hen te doen stond. Wilden ze nog redelijk uitzicht houden op dat ene olympische ticket dat vrijdag te pakken valt, dan moest het gastland worden gevloerd. Een Duitsland dat voor eigen publiek mocht aantreden met kanjers als Fromm, Kaliberda en oudgediende Grozer (35), die daags voordien tegen Tsjechië nog acht aces tegen de vloer mokerde. “Een match van alles of niets”, beaamde coach Dominique Baeyens. “Ik denk echter wel dat wij daarvoor over het nodige karakter beschikken.” Een paar maanden geleden, tijdens het EK in eigen land, trakteerden de Red Dragons diezelfde Duitsers op een klinkende 3-2. Dus: waarom niet?

De Belgen begonnen opnieuw met Cox als hoofdaanvaller, maar het was captain Deroo die zijn manschappen in het spoor van de thuisploeg hield. Slechts even, want na 10-8 werd de kloof uitgediept onder regie van Grozer. Diezelfde Deroo zette zijn team in set twee direct op voorsprong (0-3). De Duitsers raakten van de wijs (8-13), maar trokken in een prangend slot alsnog aan het langste eind. Onze landgenoten - met Tuerlinckx - profiteerden van slordigheden aan de overkant en een blessure van Grözer om in de match te blijven en zelfs twee setballen te veroveren (22-24). Die werden echter gemist. Waarvan de Duitsers dankbaar profiteerden.

België: D’Hulst 2, Cox 5, Deroo 19, Rousseaux 2, Van de Velde 6, Verhees 1; libero: Ribbens. Kwamen in: Grobelny, Klinkenberg, D’Heer, Tuerlinckx 2, Stuer

Setstanden: 25-18, 25-23, 26-24

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen