Twee jaar cel voor man die 13-jarig meisje dure cadeaus gaf en haar daarna aanrandde

Twee jaar cel voor man die 13-jarig meisje dure cadeaus gaf en haar daarna aanrandde

In de rechtbank van Kortrijk kreeg de beklaagde een effectieve celstraf van twee jaar. Foto: eva

Waregem -

Een Waregemnaar is voor de tweede keer veroordeeld voor zedenfeiten. Dinsdag kreeg hij twee jaar celstraf omdat hij een meisje van dertien jaar meermaals aanrandde.

Hij overstelpte het tienermeisje met dure cadeaus maar verwachtte van haar in ruil wel kussen en knuffels. Ook vroeg hij naar naaktfoto’s en stuurde hij haar seksueel getinte berichtjes.

De Waregemnaar zat eerder vijf jaar in de gevangenis voor zedenfeiten. Na zijn celstraf ging de beklaagde bij zijn broer inwonen. Tijdens dat verblijf leerde hij het toen dertienjarige meisje kennen die regelmatig samen langs kwam met haar vader. De beklaagde kocht voor haar eerst een goedkope gsm en daarna gaf hij haar dure gsm’s. Toen de vader van het meisje een factuur vond van een iPhone van 700 euro werd een gerechtelijk onderzoek opgestart.

De man ontkende met klem. Hij beweerde dat het meisje misbruik van hem had gemaakt. “Mijn cliënt gaf uit medelijden een goedkope telefoon voor haar verjaardag. Hij had geen enkele bijbedoeling. Maar zij kende zijn verleden en maakte er misbruik van. Ze eiste steeds meer en dreigde met de politie als ze haar zin niet kreeg”, aldus zijn advocaat.

De rechter vond de uitleg van de beklaagde ongeloofwaardig. De Waregemnaar werd veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar. Ook moet hij een boete van 4.000 euro betalen en hij is ook voor tien jaar zijn burgerrechten kwijt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio