Remco Evenepoel schat olympische titel hoger in dan wereldtitel: “Dan heb je toch iets meer bereikt in je leven”

Remco Evenepoel schat olympische titel hoger in dan wereldtitel: “Dan heb je toch iets meer bereikt in je leven”

Foto: BELGA

Remco Evenepoel maakt er al langer geen geheim van dat de Olympische Spelen dit jaar zijn hoofddoel zijn. De Sportman van het Jaar wil in 2020 schitteren in Tokio.

“De Olympische Spelen zijn helemaal anders”, verklaart Evenepoel zijn motivatie. “Dat is niet enkel binnen het wielrennen, dat overstijgt de traditionele sportsfeer. Een overwinning op de Spelen geeft een ander soort gevoel en een ander soort erkenning. Ik denk toch dat die Olympische Spelen mij persoonlijk iets meer voldoening zouden geven.”

“Wereldkampioen worden is binnen de sport het hoogst haalbare op een seizoen, en dan heb je om de vier jaar de Olympische Spelen. Dat is een unieke kans om iets te bewijzen. Ik kan dus wel begrijpen wanneer mensen zeggen dat je als olympisch kampioen of zelfs als medaillewinnaar je iets meer hebt bereikt in je leven dan bij een wereldtitel. Ik keek op naar olympische kampioenen als Usain Bolt en Michael Phelps. Die twee zijn mijn echte voorbeeldfiguren. Aan hén probeerde ik mezelf te spiegelen als piepjong kereltje.”

Als Europees kampioen tijdrijden heeft hij zijn ticket alvast beet. “Alleen al mogen gaan, kunnen niet veel atleten zeggen in hun leven. Ik weet waarom ik deze winter keihard heb gewerkt. Om dáár goed te zijn.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.