Rode ‘knips’ in Gent blijven wachten op heraanleg

Rode ‘knips’ in Gent blijven wachten op heraanleg

Zeven straten in Gent werden in april 2017 ‘geknipt’ met rode betonblokken en plantenbakken. Die zullen nog twee jaar blijven staan. Foto: fvv

Gent -

De rode betonblokken en plantenbakken die sinds 2017 aan de knips van het Gentse circulatieplan staan, blijven nog zeker twee jaar. Een mooiere inrichting wordt voorbereid.

Het zal nog wel een tijdje duren vooraleer de zeven straten waar voor het circulatieplan straten autoverkeer werd ‘geknipt’, deftig heraangelegd zullen worden. Dat gaf schepen van Mobiliteit, Filip Watteeuw (Groen), dinsdagavond aan in een gemeenteraadscommissie. “We gaan deze bestuursperiode aan de slag met het herinrichten van de knips, maar er is nog niet voor alle plekken een timing.”

Plekken zoals het Koophandelsplein, de Verlorenkost en de Ottogracht werden in april 2017 geblokkeerd met rode blokken beton, grote plantenbakken en speelcontainers. Het stadsbestuur beloofde ze “binnen de vijf tot tien jaar” op een mooiere manier in te richten.

Voor de Verlorenkost en het Koophandelsplein zal dat pas tussen 2022 en 2024 gebeuren, bleek na een vraag van Open VLD-gemeenteraadslid Stephanie D’Hose in de commissie. “Een aanleg van de knip is gepland binnen een breder project voor de Veldstraat en Nederkouter”, zegt Watteeuw.

Een vernieuwing van de Bargiebrug (ook bekend als de Phoenixbrug) is gepland in 2022. De zone van de Ottogracht en het Beverhoutplein moet wachten op een groter plan rond Sint-Jacobs, wat niet meer voor deze bestuursperiode zal zijn. En voor het Lippensplein zijn er momenteel geen plannen, omdat er door de passage van tramsporen weinig mogelijkheden zijn.

Watteeuw zegt wel dat er gezocht wordt naar een “herkenbare en leesbare lay-out voor alle knips.”

Rode ‘knips’ in Gent blijven wachten op heraanleg
Foto: fvv
Rode ‘knips’ in Gent blijven wachten op heraanleg
Foto: fvv
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio