Woedende Tsitsipas slaat eigen vader met tennisracket tijdens wedstrijd en krijgt meteen uitbrander van moeder

Woedende Tsitsipas slaat eigen vader met tennisracket tijdens wedstrijd en krijgt meteen uitbrander van moeder

De Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas ging in de ATP Cup helemaal door het lint en verwondde tijdens een woede-uitbarsting in zijn partij tegen Nick Kyrgios zijn bloedeigen vader.

Nadat de 21-jarige Griek de eerste set had verloren na een tiebreak sloeg hij woedend om zich heen met zijn racket. Daarbij raakte Tsitsipas de onderarm van zijn vader en coach van Griekenland, Apostolos Tsitsipas, die langs de rand van de baan zat. Julia Apostoli, de moeder van Stefanos en zelf een ex-tennisster uit de Sovjet-Unie, vond het wangedrag van haar zoon toch wat te gortig en besloot hem een flinke uitbrander te geven.

Tsitsipas, de nummer zes op de wereldranglijst en winnaar van de voorbije Masters, verloor dinsdag op de ATP Cup met 6-7, 7-6 en 6-7 van dat andere woelwater met Griekse roots: Nick Kyrgios. Die nam het achteraf voor zijn opponent op. “Ik denk niet dat hij het zo bedoelde”, zei Kyrgios. “Je moet er niet te veel aandacht aan geven of er meer achter zoeken. Ik heb ooit ook al stomme dingen gedaan in het heetst van de strijd. Het was overduidelijke een accidentje.”

Tsitsipas wou er zelf niet al te veel woorden aan vuil maken. “Het was per ongeluk. Ik deed het niet opzettelijk en was het meteen daarna alweer vergeten. Zoiets kan gebeuren. Ik verloor even de controle spijtig genoeg. Of ik gestraft zal worden? Ja, misschien moet ik wel drie dagen in mijn kamer blijven. Huisarrest.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.