Technische gids: alles wat u moet weten van het Belgisch kampioenschap veldrijden in Antwerpen

Technische gids: alles wat u moet weten van het Belgisch kampioenschap veldrijden in Antwerpen

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Veldritliefhebbers zakken dit weekend af naar de Antwerpse Linkeroever. Op zaterdag en zondag worden maar liefst tien nationale titels uitgedeeld met als hoogtepunt de strijd bij de profs, nu zondag met start om 15u15. Wat moet u allemaal weten van deze hoogdagen voor de veldritsport?

PROGRAMMA

Zaterdag

11u00: eerstejaars nieuwelingen

13u45: juniores mannen

15u: elite en U23 vrouwen (2 titels)

Zondag

10u00: tweedejaars nieuwelingen

11u00: nieuwelingen en juniores meisjes (2 titels)

13u45: U23 mannen

15u15: elite met en zonder contract mannen (2 titels)

PARCOURS

Technische gids: alles wat u moet weten van het Belgisch kampioenschap veldrijden in Antwerpen

HOE TE BEREIKEN

Te voet: Via de Sint-Annatunnel (Voetgangerstunnel) bereikt u vlot Linkeroever. U kunt ook de overzetboot nemen vanaf het ponton aan het Steenplein op rechteroever. De wedstrijden vinden plaats aan het Sint- Annastrand en zijn bereikbaar via de Thonetlaan.

Met de fiets: Linkeroever is gemakkelijk bereikbaar met de fiets, zeker via de Voetgangerstunnel. De organisatie voorziet in voldoende grote fietsenparkings aan de hoofdingangen van het parcours. Komt u met een Velo-fiets, hou er dan rekening mee dat het Velo station 141 | Sint-Anna aan de Gloriantlaan niet beschikbaar is.

Met de trein: Neem de trein tot Antwerpen-Centraal en neem in premetrostation ‘Diamant’ of ‘Astrid’ de tram richting P+R Linkeroever. In premetrostation ‘Diamant’ zijn dat trams 9 en 15, vanaf ‘Astrid’ pakt u tram 3 of 5. Vanaf halte ‘Van Eeden’ kan u gemakkelijk te voet het parcours bereiken. In het weekend biedt de NMBS een speciaal weekendbiljet aan. Hiermee krijgt u een korting van 50% op uw treinticket. Per betalende reiziger reizen 4 kinderen onder de 12 jaar gratis mee.

Met de tram/bus: Neem tram 3, 5, 9 of 15 tot halte Van Eeden. Van daar kan u te voet het parcours bereiken. Ook de buslijn 36 rijdt driemaal per uur van de Rooseveltplaats naar Linkeroever. De halte Hof ter Schelde in de August Vermeylenlaan is gelegen op 800 meter van het evenemententerrein. Meer info kan u terugvinden op de website van De Lijn.

Met de boot: Van Rechteroever kan u snel en gratis naar Linkeroever met het Sint-Annaveer. De veerpont vaart tussen de steiger aan het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever en het ponton aan het Steen op Rechteroever. U kan ook met de waterbus naar Antwerpen komen. U vaart rechtstreeks vanuit de haven, Kruibeke of Hemiksem naar Sint-Anna op Linkeroever.

Met de auto: Het terrein waarop de wedstrijden plaatsvinden, ligt in de lage-emissiezone van Antwerpen. Vlakbij parkeren kan trouwens maximaal 2 uur met een parkeerschijf. De organisatie adviseert wie met de wagen komt om op een P&R te parkeren en van daaruit met de tram naar Linkeroever te rijden.

Met de bus: De organisatie voorziet in een bussenparking – op wandelafstand van het parcours – op de Charles De Costerlaan.

TOEGANGSPRIJZEN

Tot en met vrijdag kan u uw tickets aan betere tarieven online kopen (https://bkantwerpen.tickoweb.be/)

Zaterdag:10,55 euro

Zondag: 15,55 euro

Zaterdag en zondag: 20,55 euro

U kan uiteraard ook een ticket aan de kassa zelf kopen.

Zaterdag: 12 euro

Zondag: 20 euro

Zaterdag en zondag: 30 euro

Kinderen jonger dan twaalf jaar mogen gratis naar de wedstrijd.

DEELNEMERS

https://www.bkantwerpen.be/wp-content/uploads/2020/01/deelnemerslijst.pdf

TELEVISIE

Zaterdag en zondag op Sporza vanaf 13u30

WAT NOG

De organisatie heeft een eigen website: https://www.bkantwerpen.be/

Er is ook een eigen mobiele app ontwikkeld, te downloaden via IOS en Android.

Corrigeer