Canadese premier vraagt diepgaand onderzoek naar vliegtuigcrash in Teheran

Canadese premier vraagt diepgaand onderzoek naar vliegtuigcrash in Teheran

Foto: AFP

De Canadese eerste minister Justin Trudeau vraagt een diepgaand onderzoek naar de oorzaak van de vliegtuigcrash van een Oekraïense Boeing woensdagochtend in Iran. Alle 176 inzittenden kwamen daarbij om, onder wie 63 Canadezen.

Trudeau bevestigde het overlijden van de 63 Canadazen aan boord van de Ukraine Internationale Airlines-vlucht tussen Teheran en Kiev. “Ik voeg me bij de Canadezen over het hele land die gechoqueerd en triest zijn”, zegt hij in een persbericht. “Onze regering zal nauw blijven samenwerken met de internationale partners om erover te waken dat er een diepgaand onderzoek naar de crash gevoerd wordt, en dat de Canadezen een antwoord krijgen op hun vragen.”

LEES OOK. Getuige verklaart over crash van passagiersvliegtuig in Iran: “De lichaamsdelen lagen overal”

Canada heeft één van de grootste Iraanse diaspora’s in Noord-Amerika, met ongeveer 210.000 Canadezen van Iraanse origine. Ukraine International Airlines biedt relatief goedkope vluchten aan tussen Toronto en Teheran, met tussenstop in Kiev.

De Oekraïense Boeing 737-800 NG van luchtvaartmaatschappij Ukraine International Airlines stortte woensdagochtend kort na het opstijgen neer in de buurt van de Iraanse hoofdstad Teheran. De 176 inzittenden overleefden de crash niet. Het toestel was onderweg naar Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Aan boord waren naast 63 Canadezen ook 82 Iraniërs, 11 Oekraïners, 10 Zweden, 4 Afghanen, 3 Duitsers en 3 Britten.

Corrigeer

MEER NIEUWS