Celebs

Prins Harry en Meghan Markle zetten stap terug uit Britse koninklijke familie en doen afstand van hun dotaties

Video: Reuters

Prins Harry en Meghan Markle hebben beslist een stap terug te zetten als senior royals en zullen in de toekomst zonder financiële steun van het paleis leven. Dat heeft het koppel op Instagram bekendgemaakt.

LEES OOK. Drastische beslissing van Prins Harry en Meghan Markle zat eraan te komen: lees hier opnieuw hun openhartige interview

“Na vele maanden van reflectie en interne discussies, hebben we beslist dit jaar een overstap te maken naar een progressieve nieuwe rol binnen dit instituut. We zullen een stap terug nemen als senior royals en zullen werken om financieel onafhankelijk te leven. Dat terwijl we de koningin blijven steunen”, staat te lezen in een statement dat het koppel op hun Instagrampagina deelde. “Het is met jullie steun, vooral in de laatste jaren, dat we ons klaar voelen om deze aanpassing te doen.”

De twee zullen hun tijd verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Waarschijnlijk zal Canada de tweede thuis voor het koppel worden. “We kijken ernaar uit meer details te delen en blijven de koninklijke familie ondersteunen.” Ook zullen de twee nog steeds aanwezig zijn op alle belangrijke feestjes en aangelegenheden van het Britse koningshuis.

Zij blijven ook “samenwerken” met de koningin, prins Charles (de vader van Harry), de Hertog van Cambridge (broer William) en “alle relevante partijen”. Harry en Meghan bieden hun “diepste dankbaarheid” aan voor de “blijvende steun”.

LEES OOK. Maken prins Harry en Meghan Markle zich op voor een verhuizing naar Canada?

“Deze geografische balans zorgt ervoor dat we onze zoon kunnen opvoeden met een appreciatie voor de koninklijke traditie waarin hij geboren is, maar het gunt ons gezin ook de ruimte om ons te focussen op een nieuw hoofdstuk. Dat zal de lancering van een nieuw goed doel omvatten.”

Het nieuws komt er nadat er al speculaties waren over de mogelijke verhuis naar Canada. De twee brachten rond de kerstperiode zes weken door in Canada en waren naar verluidt erg tevreden van hun verblijf.

 

 

bekijk ook

 

Meghan Markle door vriend en vijand afgekraakt in documentaire, maar fans springen in de bres: “Jaloezie”

Britse pers raakt niet uitgeschreven over de knieën van Meghan Markle. Zie jij waarom?

Ongemakkelijk momentje voor Meghan Markle als begroeting op formeel evenement misloopt

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees