Loredana (33) moet onder het mes voor gezwel in hals, concerten van ‘2 Fabiola’ afgezegd

Loredana (33) moet onder het mes voor gezwel in hals, concerten van ‘2 Fabiola’ afgezegd

Foto: Loredana

Ze is klaar om haar solocarrière te lanceren, maar een gezwel in haar hals en de nakende operatie vertragen die plannen. En leiden tot afgezegde concerten met 2 Fabiola. Toch vecht Loredana De Amicis (33) terug. “Natuurlijk heb ik schrik, maar ik vertrouw heel erg op de chirurg.”

Welke kant wil je graag uit met je carrière? Dat vroeg ik onlangs aan Loredana. Want met het laatste jaar van 2 Fabiola op de agenda, willen we stilaan haar parcours als soloartieste uitstippelen”, zegt Patrick ‘Pat Krimson’ Claesen. Want behalve haar partner is hij ook Loredana’s manager.

“Ze bracht al enkele Nederlandstalige singles uit, maar die zaten nog niet helemaal goed. Haar potentieel werd niet ten volle benut. Nu hebben we beslist om voor Italiaans te gaan, de taal die ze ook spreekt met haar familie, en een stap weg te zetten van dancemuziek”, klinkt het.

Haar nieuwe single wordt een bewerking van de klassieker Ti sento van Matia Bazar, uit 1986: iets trager dan het origineel, met geweldige uithalen in het refrein. Alleen had die rond deze tijd moeten verschijnen, maar is de release uitgesteld tot 14 februari. Loredana: “Enkele maanden geleden werd een tumor in mijn hals aangetroffen, aan een lymfeklier. Het gezwel zit meer concreet tussen mijn speekselklier en mijn kaak. Het is niet kwaadaardig, zei de specialist zopas, maar het zou dat wel heel snel kunnen worden. Daarom moet het er gauw uit: volgende week al vindt de operatie plaats. Natuurlijk heb ik schrik, maar ik vertrouw erg op de chirurg.”

Die nakende ingreep is ook de reden waarom 2 Fabiola dit weekend twee optredens heeft afgezegd, in Antwerpen en Harelbeke. “We mogen geen risico lopen voor de operatie.”

Rusthuis

Na dit jaar valt het doek dus onherroepelijk over 2 Fabiola. Of toch minstens voor enkele jaren, voegt Claesen daar fijntjes aan toe. “Ik heb geen ambitie meer om naar het buitenland te trekken, en intussen heb ik elke Vlaamse stad wel een paar keer gezien. Ik wil er bovendien zijn voor mijn dochtertje Troy, die intussen zeven is, en mijn mama. Die zit sinds kort in een rusthuis en dat heeft me doen beseffen dat ik het beste moet maken van elke dag. En als we niet stoppen, zal de focus nooit naar Loredana als soloartieste worden verlegd. En intussen blijf ik zelf wel aan de slag als dj.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees