CLUBNIEUWS. AA Gent, Zulte Waregem én KV Kortrijk azen op Ghanese verdediger, veel activiteit bij Cercle

CLUBNIEUWS. AA Gent, Zulte Waregem én KV Kortrijk azen op Ghanese verdediger, veel activiteit bij Cercle

Foto: BELGAIMAGE

AA Gent, Zulte Waregem en KV Kortrijk hengelen alle drie naar de diensten van Abdul Mumin (foto). Hij is een 21-jarige Ghanese centrale verdediger, aan de slag bij het Deense Nordsjaelland. Hij ligt er nog onder contract tot en met juni 2020. Eind dit seizoen is Mumin een vrije speler, maar volgens onze bronnen kan het in januari nog tot een deal komen.

Mumin heeft een interessant profiel: een voetballende verdediger van 1,87 meter. Maar er is een kaper op de kust: het Franse Strasbourg, dat al een bod uitbracht.

* Volgens Argentijnse bronnen zijn de onderhandelingen tussen Club Brugge en San Lorenzo over de spits Adolfo Gaich tot nader order opgeschort.

* Kortrijk heeft met Terem Moffi (20) zijn eerste wintertransfer beet. De Nigeriaanse spits komt over van het Litouwse FK Riteriai.

* Cercle Brugge heeft Rominigue Kouam­é (23) terug naar Frankrijk laten vertrekken. De huurling van Lille wordt nu uitgeleend aan Troyes. De rode lantaarn legde wel middenvelder Isaac Christie-Davies (22) van Liverpool vast. De belofteninternational van Wales kreeg zijn opleiding bij Chelsea en wordt gehuurd tot eind dit seizoen.

* Pech voor Dylan Batubinsika (23). De verdediger van Antwerp is tien weken buiten strijd met een meniscusblessure. Vrijdag zal hij geopereerd worden.

* De KBVB meldt dat alle eliterefs zijn geslaagd voor hun fysieke testen. Het scheidsrechterkorps van de Jupiler Pro League en de Proximus League is tot vrijdag op winterstage in Tubeke.

*Rupel Boom stapt naar de rechtbank om de afgeblazen overname door Beerschot aan te klagen. Het project werd in maart 2019 aangekondigd, maar strandde vijf maanden later.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.