‘Positief opvoeden ‘in Huis van het Kind

‘Positief opvoeden ‘in Huis van het Kind

Foto: Eddy Lefevre

Zulte - Op maandagavond 20 januari start een reeks van zes sessies ‘Positief opvoeden’ in het Huis van het Kind aan de Staatsbaan in Zulte. Wat doe je als je kind niet luistert? Hoe zorg je ervoor dat je kind vaker gewenst gedrag stelt? Deze groepstraining helpt je op weg. Het begint telkens om 19.30 u.

Vanaf 20 januari 2020 wordt de training ‘positief opvoeden’ georganiseerd in Huis van het Kind Zulte, in samenwerking met CKG 't Kinderkasteeltje. De groep bestaat uit maximaal 12 ouders. Je kan alleen of als koppel deelnemen. Het is bedoeld voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar.

Kinderen opvoeden is een hele uitdaging waarvoor geen handleiding bestaat. Elk kind is anders, elk gezin is anders. Toch bestaan er een aantal tips die ons allemaal kunnen helpen. Enkele van deze tips worden gebundeld in de groepstraining ‘positief opvoeden’.

Tijdens de groepstraining wordt er stilgestaan bij een aantal opvoedingsvaardigheden: aandacht geven, prijzen, negeren, verbieden, straffen en apart zetten. Men gaat aan de slag met een stuk theorie, voorbeeldfilmpjes en oefeningen. Er wordt ook ruimte gemaakt om ervaringen uit te wisselen.

Praktisch

Wanneer: maandagen 20 en 27 januari, 3, 10 en 17 februari en 2 maart, telkens om 19.30 u.

Waar: Huis van het Kind, Staatsbaan 148

Prijs: 10 euro

Reservering: tel. 09 321 84 21 of huisvanhetkind@ocmwzulte.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio