Mode

TREND. Maximode voor de lente

TREND. Maximode voor de lente

Foto: *

Gigantische bloemenprints, reusachtige polkadots, overvloedige ruches en volumineuze jurken in alle lengtes. Het komende voorjaar staat in het teken in van maximalisme in de kleerkast.

Het komende voorjaar domineert maximalisme het modebeeld. Grootse prints, grootse volumes, grootse lengtes, grootse kleurencombinaties. Hoe groter, hoe beter. Volg de volgende vier tips om deze opvallende trend in jouw garderobe te halen.

Tip 1: Ga voor gigantische prints

Hoe groter de print, hoe beter. Bloemen en polkadots zijn ook het komende voorjaar alweer razend populair, zoals zowat elke zomerperiode, maar nu gaan ze dankzij hun uitgesproken grootte echt wel met alle aandacht aan de haal. Vooral gespot bij Dries Van Noten, Carolina Herrera, Richard Quinn en Erdem.

TREND. Maximode voor de lente
Vlnr: Dries Van Noten, Richard Quinn en Carolina Herrere Foto: Catwalk Pictures

Tip 2: Kies voor volume

Volumineuze jurken winnen het deze zomer van nauwaansluitende niemendalletjes. Met pofmouwen, een flinke dosis ruches, een laagje veren en stapels gelaagde stof zit je alvast op de goede weg. Hou je wel van volume, maar mag het allemaal een tikkeltje ingetogener? Dan is een witte jurk altijd een goed idee.

TREND. Maximode voor de lente
Vlnr: Foto: Marc Jacobs, Alexander McQueen, Jeremy Scott en Valentino

Tip 3: Mix verschillende prints en kleuren

Mag het nog wat meer zijn? Mix en match dan al je favoriete kleuren en prints. Baseer je hiervoor op de kleuren in de verschillende prints: een gemeenschappelijke kleur in de prints, zorgt ervoor dat ze zeker samen passen. Ben je niet zeker van je stuk? Koop dan één stuk waarin verschillende prints of kleuren verwerkt zitten of combineer één print met een contrasterende kleur.

TREND. Maximode voor de lente
Vlnr: Erdem, Dries Van Noten en Erdem Foto: Catwalk Pictures

Tip 4: Lang, langer, langst

Hul jezelf momenteel het liefst in comfortabele jurken die tot aan de grond reiken? Prijs jezelf dan maar gelukkig. De populairste trend van het moment verdwijnt ook in het voorjaar nog niet naar de achtergrond. Flaneren over de zeedijk met een ijsje in de hand of in stijl een cocktail drinken op een terras doe je straks absoluut in je favoriete maxi-jurk.

TREND. Maximode voor de lente
Vlnr: Marc Jacobs, Alexander McQueen en Marc Jacobs Foto: Catwalk Pictures
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees