Man die 17-jarig meisje aanviel opgepakt en terug vrijgelaten onder strikte voorwaarden

Man die 17-jarig meisje aanviel opgepakt en terug vrijgelaten onder strikte voorwaarden

De man mag niet meer in de buurt van het sportcentrum komen. Foto: sbr

Lichtervelde -

De politie heeft een 31-jarige man gearresteerd die maandagochtend een 17-jarig meisje in de Zandstraat in Lichtervelde aanviel. In 2016 pleegde de man al gelijkaardige feiten.

Maandagochtend werd een 17-jarige meisje iets na 7 uur aangevallen toen ze op weg was naar het station in Lichtervelde. Ze wilde daar de trein nemen naar haar school in Torhout. In de Zandstraat, nabij het gemeentelijk sportcentrum, werd het meisje aangevallen door een man die haar bij de keel greep en in de rug schopte. Het meisje schreewde het uit en kon uiteindelijk ontsnappen. Ze belde bij verschillende buurtbewoners aan op zoek naar hulp. De man zette het op een lopen.

Twee feiten

Hoewel het 17-jarig meisje haar aanvaller niet echt duidelijk had gezien, kwam de politie hem toch op het spoor. “De politiezone Tielt heeft een man van 31 jaar gearresteerd die verdacht wordt van twee feiten van aanranding van de eerbaarheid op minderjarige meisjes”, laat het Brugs parket weten.

In de winter van 2016 werd een 16-jarig meisje uit Lichtervelde benaderd toen ze aan het wandelen was. Toen raakte een man haar plots aan en wandelde hij vervolgens verder. Uit onderzoek blijkt het om dezelfde persoon te gaan.

De 31-jarige man uit Lichtervelde werd inmiddels voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Brugge. Zij besliste om hem onder strikte voorwaarden vrij te laten. De man mag zich niet meer in de onmiddellijk omgeving van de sportinfrastructuur in Lichtervelde begeven en moet zich ook intensief laten begeleiden. Verder onderzoek zal moeten aantonen of de verdachte nog voor andere feiten in aanmerking komt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees