‘Dutjestaks’ voor kleuters die op school slapen

‘Dutjestaks’ voor kleuters die op school slapen

Themabeeld Foto: Shutterstock

Na de ‘boterhammentaks’ zijn er nu ook scholen die een ‘dutjestaks’ invoeren. In de Emmaüs basisschool in Aalter rekenen ze voor een dutje 1 euro per dag per kleuter. Dat vertelt schooldirecteur Jan Sierens aan VTM Nieuws. “Alleen al aan personeel kost het slaapklasje ons 70 euro per dag. Zoveel geld willen wij niet besteden aan een taak die niets met onderwijs te maken heeft.” Volgens de directeur hebben de ouders in Aalter geen problemen met de nieuwe maatregel en begrijpen zij dat zulke dutjes geen evidentie zijn.

Bij het Katholiek Onderwijs Vlaanderen zijn ze niet verbaasd over de dutjestaks. “Scholen krijgen geen middelen voor opvang voor en na schooltijd. Hetzelfde geldt voor de opvang tijdens de middag. En door herhaaldelijke besparingen hebben scholen hun koopkracht fors zien afnemen”, zegt Pieter-Jan Crombez.

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is alvast geen voorstander van de dutjestaks en vindt de maatregel dubbelop. “We begrijpen dat er een achterstand is in het kleuteronderwijs. De minister heeft daarom 70 miljoen euro vrijgemaakt voor het kleuteronderwijs en 100 miljoen voor het basisonderwijs. Ouders om geld vragen als je al extra geld krijgt, is volgens ons een beetje dubbel”, zegt zijn woordvoerder Michaël Devoldere.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees