Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  Geert Van de Velde

Marco Borsato buiten strijd door burn-out

Geen concerten, geen nieuwe muziek en geen tv-werk meer. De Nederlandse zanger Marco Borsato (53) zal voor onbepaalde tijd niet te zien of te horen zijn. De voorbije jaren lag de druk hoog, en dat heeft nu zijn tol geëist. Uitgerekend dit jaar zit de zanger dertig jaar in het vak.

Enkel de verjaardagen van zijn band- en gezinsleden en de Borsato Barbecue in het nog verre september. Voor het overige is de agenda van Marco Borsato op zijn website blanco. “Hij legt wegens persoonlijke omstandigheden al zijn werkzaamheden voor onbepaalde tijd neer”, laat zijn management weten. “In zijn carrière heeft hij zich altijd meer dan honderd procent gegeven, en dat vele jaren presteren onder hoge druk heeft nu zijn tol geëist.”

“Wat ik doe is mijn lust en mijn leven, maar ik merk nu dat ik er echt doorheen zit, dat de energie weg is en dat ik met een burn-out te maken heb”, zegt Borsato zelf. “De impact van alles wat er de laatste jaren is gebeurd, heb ik toch niet helemaal verwerkt. Ik heb langere tijd nodig om me weer helemaal op te laden voordat ik er weer vol voor kan gaan.”

Gezondheidsproblemen

De voorbije jaren waren zowel op privé- als professioneel vlak hectisch voor de zanger uit Alkmaar. Hij was afgelopen jaar succesvol met zijn hit Hoe het danst, gaf een reeks van vijf concerten in de Rotterdamse Kuip en won daarvoor de ‘Ticket of the year’-award van Ticketmaster, als eerste Nederlandse act ooit. Daarnaast zetelde hij als coach in verschillende versies van de Nederlandse The voice. Maar het sloeg ook tegen. Onlangs kwam zijn korte affaire met concertpianiste Iris Hond uit 2009 bovendrijven. Datzelfde jaar ging ook The Entertainment Group failliet, het bedrijf waarvan hij mede-eigenaar was.

Het is niet voor het eerst dat Borsato met gezondheidsproblemen kampt. In 2014 zorgde een lichte beroerte ervoor dat hij een tijdlang buiten strijd was. Hoelang de zanger dit keer out zal zijn, is niet bekend.(eadp)

Het beste van Enkel voor abonnees