Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  

OLYMPISCH KWALIFICATIETOERNOOI IN APELDOORN

Yellow Tigers opnieuw op koers

De Belgische vrouwen mogen nog altijd dromen van Tokio. Gisteren boekten ze tegen Kroatië de overwinning die hen na het spijtige verlies tegen Duitsland opnieuw op koers zet. Om door te stoten naar de halve finales moeten ze vandaag echter nog altijd Turkije kloppen.

BELGIË 3

KROATIË 1

De Yellow Tigers deden er even over om aan te pikken bij het niveau dat ze daags voordien etaleerden tegen Duitsland. Coach Gert Vande Broek moest ze twee keer tot de orde roepen om niet meer zo “mak en passief” te verdedigen. Veel hielp het niet. “We wisten dat het een sleutelmatch was”, stelde captain Ilka Van de Vyver nadien. “Verliezen betekende het einde van ons toernooi.” Vandaar allicht die verkrampte gezichten.

Tot halverwege de tweede set bleef het harken en zoeken naar topscorer Herbots, door de Kroaten vakkundig uit de match gehouden. Pas toen zij opposite Grobelna weer volop ging steunen met een paar fraaie pipe-aanvallen, kantelde de wedstrijd. Met hangen en wurgen werd de set gewonnen. Daarna ging het gemakkelijker, al was het in de vierde beurt toch weer zweten geblazen om een kleine kloof vast te houden tot de eindstreep.

  

Vandaag (16.30 uur) kampen de Yellow Tigers tegen Turkije – de nummer 4 van Europa – voor een stek in de halve finales. In de aanloop naar het kwalificatietoernooi speelden ze twee vriendschappelijke wedstrijden, telkens gewonnen door onze landgenotes. “We kennen mekaar door en door”, aldus Van de Vyver. “Onze kansen? Als we ons beste niveau halen hou ik het bij fifty-fifty.”(pdk)

Setstanden: 20-25, 28-26, 25-16, 25-22België: I. Van de Vyver 2, Grobelna 18, Herbots 27, Van Gestel 11, Sobolska 7, Janssens 8; libero: Ruysschaert. Kwamen in: Stragier 1, Guilliams 2, Lemmens 2

Het beste van Enkel voor abonnees