Cercle Brugge reageert officieel op stadionplannen Club Brugge: ”Geen enkel concreet voorstel in ons belang”

Cercle Brugge reageert officieel op stadionplannen Club Brugge: ”Geen enkel concreet voorstel in ons belang”

Foto: BELGA

Cercle Brugge heet via een persbericht nu ook officieel gereageerd op de stadionplannen van Club Brugge. Blauw-zwart wil tegen het seizoen 2022-2023 een nieuwe tempel neerpoten op de site van het huidige Jan Breydelstadion. Cercle zou dan moeten verhuizen naar een eveneens nieuw stadion. Maar daarover was de Vereniging naar eigen zeggen niet op de hoogte. “Cercle Brugge neemt met verbazing kennis van de plannen van de stad Brugge en Club Brugge.”

LEES OOK. Club Brugge licht stadionplannen toe: “Nieuw stadion moet in seizoen ‘22-’23 klaar zijn”

Cercle viel meteen na de bekendmaking van het nieuws uit de lucht. Tot onbegrip van Club Brugge en de stad, die claimden dat de Vereniging wel degelijk betrokken was geweest in de gesprekken. Cercle erkent dat het voorstellen deed, maar is naar eigen zeggen niet op de hoogte gebracht van de uitkomst van de verdere gesprekken tussen blauw-zwart en de stad Brugge. “Wat momenteel wordt voorgesteld door de stad Brugge en Club Brugge, met name een relocatie van Cercle Brugge naar de site van de Blankenbergse Steenweg, is op geen enkel ogenblik in enig scenario ter sprake gekomen”, klinkt het.

Pas donderdagavond laat kreeg Cercle lucht van de plannen, zij het telefonisch. Officieel hoorde het nog niets. “We ontvingen over dit voorstel tot op heden geen enkele officiële geschreven communicatie, financiële of andere garanties, of enig detail om een strategische beslissing op te kunnen baseren. (….) Op vandaag is er dan ook geen enkel concreet voorstel dat een oplossing aanreikt in het belang van Cercle Brugge. Gegeven de historiek van problemen die Club Brugge heeft gehad met de site van de Blankenbergse Steenweg is er geen enkele rechtszekerheid dat daar ooit een stadion zal kunnen gerealiseerd worden.” Cercle dringt dan ook aan op gesprekken met alle betrokken partijen.

LEES OOK (N+). “Met nieuw stadion wordt België te klein voor Club Brugge”

Het volledige persbericht:

“Brugge, vrijdag 10 januari 2020 - Cercle Brugge neemt met verbazing kennis van de plannen van de stad Brugge en Club Brugge, voorgesteld op de persconferentie van 10 januari 2020. Cercle Brugge deelt sinds bijna 45 jaar het Jan Breydelstadion met Club Brugge. Sinds meerdere jaren is Club Brugge vragende partij om de Olympiasite te verlaten en in te ruilen voor een groter stadion. Cercle Brugge heeft de voorbije jaren constructief meegedacht aan een oplossing die ten goede zou komen aan zowel de stad Brugge als aan de twee voetbalploegen. Zo is Cercle Brugge inderdaad zelf met enkele alternatieve voorstellen gekomen, zoals een uitgewerkt renovatievoorstel voor het Jan Breydelstadion, een voorstel tot een nieuw multifunctioneel stadion voor Cercle op de Jan Breydelsite, alsook onderzochten we de mogelijkheid van alternatieve locaties die vlot te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer bereikbaar zijn, zoals het Kanaaleiland. Cercle Brugge is hiervoor steeds in een goede dialoog getreden met de stad. Wat momenteel wordt voorgesteld door de stad Brugge en Club Brugge, met name een relocatie van Cercle Brugge naar de site van de Blankenbergse Steenweg, is op geen enkel ogenblik in enig scenario ter sprake gekomen.”

“Wij zijn voor het eerst over dit voorstel telefonisch ingelicht op donderdag 9 januari 2020 rond 22u. We ontvingen over dit voorstel tot op heden geen enkele officiële geschreven communicatie, financiële of andere garanties, of enig detail om een strategische beslissing op te kunnen baseren. Wij hebben enkel weet van de beslissing van het Brugse Schepencollege van 22 juni 2015 waarin gesteld wordt dat Cercle zijn sportieve activiteiten kan verderzetten op de Jan Breydelsite in het geval dat Club Brugge wenst te verhuizen naar de Blankenbergse Steenweg. Op vandaag is er dan ook geen enkel concreet voorstel dat een oplossing aanreikt in het belang van Cercle Brugge. Gegeven de historiek van problemen die Club Brugge heeft gehad met de site van de Blankenbergse Steenweg is er geen enkele rechtszekerheid dat daar ooit een stadion zal kunnen gerealiseerd worden, en dat binnen een redelijke termijn. Cercle Brugge wil nu zo snel mogelijk met het stadsbestuur aan tafel zitten om zo een concreet werkbare oplossing te vinden die de nodige garanties voor Cercle biedt.

LEES OOK (N+). Alles wat u nu moet weten over het nieuwe stadion van Club Brugge: waar, wanneer en wat met Cercle?

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden