Tennistopper Naomi Osaka is het jaar goed begonnen en dankt haar Belgische coach Wim ‘Fissettey’

Tennistopper Naomi Osaka is het jaar goed begonnen en dankt haar Belgische coach Wim ‘Fissettey’

Foto: EPA-EFE

Naomi Osaka, vierde in de wereld momenteel, is het jaar goed begonnen met haar nieuwe Belgische coach Wim Fissette. De 22-jarige Japanse wist zich vrijdag te plaatsen voor de halve finales van het WTA Premier-toernooi in Brisbane (hard/1.434.900 dollar), na een mooie overwinning tegen de Nederlandse Kiki Bertens (WTA 9) (6-3, 3-6 en 6-3).

“Ik zat duidelijk beter in de wedstrijd dan gisteren, maar Kiki paste zich goed aan in de tweede set. Ik was wat gefrustreerd, maar in de derde set heb ik de rust kunnen bewaren en heb ik gevochten voor elk punt”, vertelde Osaka, die slechts vier aces wist te slaan ten opzichte van de twaalf van haar tegenstandster. “Ze zet zich erg ver van de lijn bij mijn opslag, wat het moeilijk maakte voor mij om gratis punten te kunnen krijgen als ik serveer, daarbovenop is ze ook een van de beste returners uit het circuit. Ik weet dat ik hier de beste speelsters ter wereld tegenkom en dat elke match in dit toernooi zwaar is. Ik probeer me daarom vooral te concentreren op de dingen die ik zelf in de hand heb.”

Daar zal haar nieuwe coach Wim Fisette haar ook wel op wijzen, voor wie ze al de bijnaam ‘Fissettey’ bedacht.

“Ik houd ervan om bijnamen te geven en ik vind ook dat het beter klinkt zo. Op dit moment luister ik vooral aandachtig, wanneer hij bij een kantverandering even het veld opkomt. Ik probeer alles wat hij zegt toe te passen op het terrein. Wim is heel efficiënt. Bij zijn aankomst had hij al meteen opmerkingen klaar en elke keer als ik een fout maakt, zal hij me meteen corrigeren. Hij is als een professor. Ik heb hier al een aantal zaken gebruikt waar we op training aan gewerkt hebben”.

Zaterdag neemt ze het op tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 2) voor een plek in de finale. De andere halve finale gaat tussen de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 7) en de Amerikaanse Madison Keys (WTA 13).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.