Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Het Autosalon van Brussel editie 2020 wordt wellicht dat van de (grote?) doorbraak van de stekkerauto’s.  Photo News

Beobank wint strijd om goedkoopste autolening

Het is een traditie: naar aanleiding van het Autosalon breekt in ons land telkens een tarievenoorlog los rond autoleningen. Net als de twee voorgaande jaren wint Beobank die strijd: lenen kan er al vanaf 0,65 procent, tot een bedrag van 50.000 euro en met een maximale terugbetalingstermijn van 60 maanden.

“Het valt op dat Beobank een uniform tarief hanteert voor alle autoleningen voor nieuwe wagens, terwijl de meeste concurrenten twee verschillende tarieven hanteren: een voor klassieke benzine- en dieselmotoren en een goedkoper voor groenere auto’s”, zegt Wouter Vanderheere, medeoprichter van vergelijkingssite Topcompare.be. Een bewuste keuze van Beobank, aldus woordvoerster Sandrine Roberti de Winghe: “De keuze tussen benzine, diesel, hybride of elektrisch is zo al moeilijk genoeg. Wij wilden niet nog eens een extra argument pro of contra aan de discussie toevoegen, maar het voor de consument zo eenvoudig mogelijk houden.”

“Dit maakt Beobank nog interessanter voor wie een nieuwe diesel-of benzinewagen koopt”, aldus Wouter Vanderheere, “want het tarief ligt veel lager dan dat van de andere banken. Het verschil met de groene autoleningen van de concurrenten is veel kleiner. Het blijft wel afwachten of andere banken zullen reageren op de verlaging van Beobank.” (krs)

De goedkoopste autoleningen van het moment

Beobank: 0,65 %

BNP Paribas Fortis: 0,90% - 0,80% (groen)

AXA Bank: 0,95% - 0,75% (groen)

Crelan: 0,97% - 0,82% (groen)

KBC: 0,99% - 0,80% (groen)

Belfius: 0,99% - 0,80% (groen)

Argenta: 1,10% - 0,75% (groen)

ING: 1,15% - 0,85% (groen)

*Vanaf 13 januari – Bron: TopCompare.be (krs)