Pieter Devos moet leiding in Wereldbeker afgeven aan Steve Guerdat

Pieter Devos moet leiding in Wereldbeker afgeven aan Steve Guerdat

Foto: EPA-EFE

Steve Guerdat heeft zondag op eigen bodem de wereldbekerwedstrijd van Basel gewonnen en verdrong zo Pieter Devos van de eerste plaats in het klassement. Devos was in Basel nochtans beste Belg met een derde plaats.

In de barrage met 15 zette de Zwitserse ex-olympisch kampioen, Steve Guerdat met Victorio des Frotard, de snelste foutloze chrono op de tabellen. Daarmee was hij net een halve secnde sneller dan de Franse combinatie Julien Epaillard/Queeletta en 97 honderdsten eerder aan de finish dan onze landgenoot Pieter Devos met Apart.

Ook Niels Bruynseels haalde met de 12-jarige ruin Delux van T&L van het Belgische stamboek SBS de barrage, maar het Belgische duo stootte daarin één balk af en strandde zo op plaats 10.

Wilm Vermeir en het 12-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) IQ van het Steentje finishten in de basisronde 96 honderdsten van een seconde te traag en werden zo met één strafpunt niet weerhouden voor de finaleronde. Zij eindigden zo op plaats 16 en dat leverde nog net 1 punt op voor het WB-klassement.

Door zijn overwinning oogste Steve Guerdat 5 punten meer dan Pieter Devos en met dat verschil staat hij nu ook aan de leiding van het WB-klassement. Na de Kerstjumping van Mechelen deelden Pieter Devos, Steve Guerdat en de Italiaan Emanuele Gaudiano immers de leidersplaats met 55 punten. Niels Bruynseels staat op de 14de plaats met 30 punten en Jos Verlooy op de 19de met 27 punten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.