Franse sportkrant meldt interesse Lyon voor Gents goudhaantje Jonathan David

Franse sportkrant meldt interesse Lyon voor Gents goudhaantje Jonathan David

Jonathan David, scorend tegen Saint-Etienne. Foto: Photo News

De 19-jarige Jonathan David - morgen wordt hij twintig - staat in de belangstelling van heel wat topclubs. Volgens de Franse sportkrant L’Equipe mag daar nu ook de interesse van Olympique Lyon aan toe worden gevoegd. Eigenaar AA Gent zou 20 miljoen euro vragen voor het talent.

De Canadese aanvaller is aan een sterk seizoen bezig. David zit momenteel aan negen treffers en zeven assists voor AA Gent in de Jupiler Pro League. Europees mogen daar ook nog vier doelpunten aan toegevoegd worden, onder anderen tegen het Franse Saint-Etienne.

Indrukwekkende statistieken die ervoor hebben gezorgd dat David de interesse heeft losgeweekt van Olympique Lyon, weet de doorgaans goed geïnformeerde sportkrant L’Equipe. De Franse traditieclub - geplaatst voor de achtste finales van de Champions League waarin ze Juventus ontmoeten - heeft nog wel een probleem met de vooropgestelde transferprijs van twintig miljoen euro en beseft dat het concurrentie heeft van andere Europese toppers als Ajax en Porto.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.