Pijnlijke zaak: renner scheurt teelbal bij valpartij en moet forfait geven voor Tour Down Under

Pijnlijke zaak: renner scheurt teelbal bij valpartij en moet forfait geven voor Tour Down Under

Chris Hamilton heeft het jaar op een wel heel pijnlijke manier ingezet. De Australiër van Team Sunweb hield aan een valpartij een gescheurde teelbal over en moet noodgedwongen forfait geven voor de Tour Down Under.

De 24-jarige ploegmaat van Tiesj Benoot wilde in Australië maar al te graag het nieuwe seizoen onder een gunstig gesternte aftrappen, maar een domme valpartij heeft daar anders over beslist. “Bijna twee weken geleden maakte ik op training een schijnbaar onschuldige val. Ik wou dat ik nu kon zeggen dat het een spectaculaire val was, maar het gebeurde gewoon op het fietspad. Ik hield er geen breuken aan over maar aangezien iemand me nu zal vragen wat er is gebeurd: ik scheurde een teelbal.”

“Mannen, het is zo pijnlijk als jullie denken dat het is. Momenteel weet ik nog niet hoe lang ik buiten strijd zal zijn. Ik kan alleen maar zeggen dat ik enkele medische ingrepen heb ondergaan die goed verlopen zijn. Volgende week weet ik meer. Het doet me enorm veel pijn om tijdens de Australische zomer aan de kant te moeten staan, maar misschien zal me dat later op het seizoen nog van pas komen. Tot binnenkort op de fiets.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.