Zeven verdachten van reeks woninginbraken in regio Diest opgepakt

Zeven verdachten van reeks woninginbraken in regio Diest opgepakt

Themabeeld Foto: Photo News

Diest -

De lokale politie van de zone Demerdal-DSZ (Diest/Scherpenheuvel-Zichem) heeft vorige week donderdag zeven personen opgepakt die verdacht worden van een reeks inbraken en pogingen tot inbraak in scholen, winkels en clublokalen in de omgeving van Diest sinds november 2019. Het gaat om jongens tussen 16 en 18 jaar oud uit Diest, Bekkevoort en Lummen.

Twee meerderjarigen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, drie minderjarigen verschijnen in de loop van de week voor de jeugdrechter. Dat meldt het Leuvense parket. De zeven worden verantwoordelijk gehouden voor een inbraak in een school in Diest op 30 september 2019, een inbraak in een café in het centrum van Diest op 4 november, inbraken in twee scholen in Diest op 5 november, inbraken in een café en een kantine in Schaffen op 6 november, een inbraak in een winkel in de Hasseltsestraat op 23 december, een poging tot inbraak in een winkel in de Koning Albertstraat op 26 december en een inbraak in een café in de Vervoortstraat op 5 januari 2020.

De politie kwam de verdachten op het spoor nadat ze in de nacht van 31 december een achtergelaten auto aantrof op de Diestsebaan in Diest. Daarin lagen voorwerpen die leidden tot identificatie van de verdachten en die wezen op hun betrokkenheid bij de verschillende inbraken. Bij de verschillende huiszoekingen in de woningen van de verdachten in Diest, Bekkevoort en Lummen vond de politie gestolen goederen, aanzienlijke sommen cash geld en kledij die de vermoedelijke inbrekers gedragen zouden hebben tijdens de feiten.

De verdachten gaven hun betrokkenheid bij zeven feiten toe. Eén 19-jarige verdachte uit Diest werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst, terwijl een 18-jarige jongeman uit Lummen werd vrijgelaten onder voorwaarden. De politie onderzoekt of de verdachten ook in aanmerking komen voor nog andere inbraken sinds november 2019 in Diest.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S