Tiense doctoraatsstudente op weg om ‘Blokken’-record te breken: haalt ze de beruchte twaalfde overwinning binnen?

Tiense doctoraatsstudente op weg om ‘Blokken’-record te breken: haalt ze de beruchte twaalfde overwinning binnen?
Tienen -

Sneuvelt later deze week het beruchte record van twaalf deelnames in Blokken? Kandidate Kiana Buttiens (25) uit Tienen is alvast goed op weg. Al negen keer behaalde ze de zege. “Iedereen vraagt me naar mijn tactiek, maar die heb ik niet.”

“Hou er al maar rekening mee dat het straks is afgelopen”, grapte Ben Crabbé op nieuwjaarsdag. “Tegen iemand van Tienen is niks te doen.” Aangezien ze opgroeiden in dezelfde stad, had Kiana Buttiens al meteen streepje voor bij de quizmaster. En zijn voorspelling kwam uit. Sinds 1 januari hakt de 25-jarige doctoraatsstudente elke dag met gemak haar tegenstander in de pan.

Drie keer al haalde ze ruim 1.000 punten, foute antwoorden geeft ze nauwelijks en ook in de finale is het achtletterwoord bijna nooit een struikelblok. Slechts één keer kroop Kiana door het oog van de naald: in haar zevende finale kon ze pas op het allerlaatste moment het woord ‘taartjes’ achterhalen. Maandag won ze het spelletje voor een negende keer, goed voor 9.000 euro in totaal. Als Kiana volhoudt, evenaart ze donderdag het record van twaalf deelnames. Daarmee zou ze beter doen dan arts-in-opleiding Ewout Leys. Die won elf keer, maar wist in juni 2018 het woord in z’n twaalfde finale niet.

De Tiense staat zelf te kijken van haar prestaties. “Zoiets verwacht niemand. Eerst durfde ik me zelfs niet in te schrijven. Ik had te veel schrik voor de impact die dagelijks op tv komen zou teweegbrengen. Mijn zus heeft me een duwtje in de rug moeten geven. En nu doe ik het ineens zo goed.” Toch blijft ze nuchter. “Iedereen vraagt naar mijn tactiek. Maar die heb ik niet. Het is een kwestie van alert zijn, zo snel mogelijk afdrukken én geluk hebben.”

INFO

Blokken, Eén, 18.30 uur

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees