Kledinglijn ten voordele van gewonde koala’s is schot in de roos: “14.000 euro opgehaald in twee dagen”

Gent -

Les Folies, de kledingboetiek op het Sint-Baafsplein, heeft in twee dagen tijd 14.000 euro opgehaald voor gewonde koala’s in Australië. “Ik sta er zelf van te kijken”, zegt uitbaatster Lien Riemslagh(foto).

Ook in Gent wordt geld ingezameld voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië. Lien Riemslagh van Les Folies schoot meteen in actie toen ze de confronterende beelden van uitgedroogde en verbrande koala’s zag. Ze ontwikkelde een speciale lijn T-shirts en sweaters met een koalaprint en verkocht die online.

Het bleek een schot in de roos. “In twee dagen tijd heb ik 520 exemplaren verkocht”, zegt ze. “Goed voor 14.000 euro. Acteur Jo Hens (uit ‘Familie’, nvdr.) heeft de productiekosten vergoed. De verkoop is volledig uit de hand gelopen. Ik sta er zelf van te kijken.”

Onmacht

Eerder heeft Riemslagh al geld ingezameld voor dierenasielen tijdens De Warmste Week. “Toen kwam ik aan 5.000 euro, veel minder dan nu dus. Ik verschiet ervan hoeveel mensen zijn aangegrepen door de tragedie in het verre Australië.”

Waarom zo veel mensen sympathiseren met de koala’s , weet Riemslagh niet. “De verschrikkelijke beelden spelen wellicht een rol. Ik denk ook dat veel mensen onmacht voelen, omdat het zo ver van ons bed gebeurt. Maar door een kledingstuk te kopen, konden ze toch een steentje bijdragen. En ze krijgen er iets leuks voor terug.”

Het geld gaat naar Wires Wildlife Rescue, een organisatie die gewonde of achtergelaten dieren opvangt en verzorgt. De verkoop is inmiddels afgelopen.

INFO

www.les-folies.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio