Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  

Wereldberoemde beautyvlogster: “Ik ben geboren in het verkeerde lichaam”

Nikkie de Jager, de Nederlandse beautyblogster die beter bekendstaat als Nikkie Tutorials, is in een YouTube-video uit de kast gekomen als transgender. De 25-jarige deed de onthulling naar eigen zeggen noodgedwongen, omdat ze gechanteerd werd. “Nu is het tijd om echt vrij te zijn.”

“Toen ik jonger was, ben ik in het verkeerde lichaam geboren. Het betekent dat ik transgender ben. Het is angstaanjagend om dit te filmen, maar het voelt zo bevrijdend”, zegt de visagiste. Ze heeft naar eigen zeggen een hekel een labels. “Maar als we er toch een label op moeten plakken, dan ja, ben ik transgender.”

Ze werd naar eigen zeggen gedwongen om uit de kast te komen omdat chanteurs dreigden haar verhaal te lekken aan de pers. “We leven in een wereld waar haat bestaat. Het is walgelijk. En ik weet dat ze kijken, maar bang ben ik niet. Aan zij die me hebben gechanteerd: deze middelvinger is voor jullie. Geniet er maar van.” Verdere details gaf ze niet. Ze wil vooral “kleine Nikkies over de hele wereld inspireren” om hun leven te leiden zoals zij dat willen.

Met haar 12 miljoen abonnees op YouTube en 12.9 miljoen volgers op Instagram, behoort Nikkie onder beautybloggers tot de absolute wereldtop . Ze werkte al samen met sterren zoals Lady Gaga, Kim Kardashian en Katy Perry. Vorig jaar raakte nog bekend dat ze maar liefst 27.000 euro per post Instagram verdient.

 (adm)

Het beste van Enkel voor abonnees