Collect&Go en OKay testen platform om mensen voor elkaar boodschappen te laten doen

Collect&Go en OKay testen platform om mensen voor elkaar boodschappen te laten doen

Mensen voor elkaar boodschappen te laten doen: Colruyt wil het mogelijk maken in een app Foto: Brecht Van Maele

Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, lanceert dinsdag samen met buurtsupermarkt OKay een nieuwe service “Collect&Go Connect”. Het gaat om een platform dat mensen moet verbinden en het hen makkelijk moet maken om voor elkaar boodschappen te doen.

De service werkt via een nieuwe app van Collect&Go Connect en wordt zes maanden lang getest in zeven winkels van OKay en OKay Compact in Gent en West-Vlaanderen.

“Met dit platform willen we twee groepen mensen met elkaar in contact brengen: zij die geholpen willen worden met boodschappen doen en zij die een extraatje willen bijverdienen door te winkelen voor anderen uit hun buurt”, zegt Tom De Prater, verantwoordelijke van Collect&Go. “We denken dat dit een interessante aanvullende formule is voor bijvoorbeeld gezinnen met kinderen, mensen die (tijdelijk) minder vlot ter been zijn of drukbezette mensen bij wie boodschappen doen simpelweg niet altijd in de agenda past.”

“Elke buurt is anders”, zegt Fabrice Gobbato, directeur van OKay. “Daarom testen we het ook uit op verschillende plaatsen: in het centrum van Gent, in een stadsrand en in dorpskernen.” Concreet gaat het om vier winkels in Gent (Krommewal, Sint-Pietersnieuwstraat, Voskenslaan en Heusden) en drie winkels in West-Vlaanderen (Zwevegem, Vichte en Oedelem).

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees