Vijftiger overleden bij verkeersongeval in Zoutleeuw

Vijftiger overleden bij verkeersongeval in Zoutleeuw

De Nieuwstraat in Zoutleeuw Foto: Google Street View

Zoutleeuw -

In het Vlaams-Brabantse Zoutleeuw is maandagavond een 57-jarige man om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat meldt het Leuvense parket. Het voertuig van de man reed frontaal in op een tractor en de man werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij enkele uren later overleed.

Het ongeval gebeurde omstreeks 18.15 uur in de Nieuwstraat in Zoutleeuw. De 57-jarige man reed met zijn BMW in de richting van de Sint-Truidensesteenweg en stak daarbij enkele geparkeerde auto’s voorbij. Uit de andere richting kwam een tractor met aanhangwagen gereden. De tractorbestuurder remde af en week uit naar rechts maar kon een frontale aanrijding niet vermijden. De BMW reed in op het linker voorwiel van de tractor. De bestuurder van de BMW werd overgebracht naar het ziekenhuis maar overleed daar enkele uren na het ongeval aan zijn verwondingen.

“De verkeersdeskundige kwam de plaats van het ongeval onderzoeken”, meldt het Leuvense parket. “Uit zijn eerste bevindingen bleek dat de overleden bestuurder nog op het tegenovergestelde rijvak reed en geen gordel droeg. De 21-jarige bestuurder van de tractor legde een negatieve adem- en speekseltest af.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees