Uberchauffeurs betogen aan Brusselse Justitiepaleis voor hun legale toekomst

Uberchauffeurs betogen aan Brusselse Justitiepaleis voor hun legale toekomst

De limousinechauffeurs pleiten dat Uber legaal werkt in Brussel Foto: Photo News

Brussel -

Het Brusselse Poelaertplein voor het Justitiepaleis stond dinsdag vol met taxi’s van het type limousine. Ongeveer 250 Uberchauffeurs, cijfer van de politie, kwamen er bijeen om te betogen tegen het beroep dat taxifederatie Febet aantekende over een uitspraak in het voordeel van Uber. De limousinechauffeurs pleiten dat Uber legaal werkt in Brussel.

De ondernemingsrechtbank oordeelde een jaar geleden al dat acht chauffeurs in Brussel wel degelijk legaal werkten voor de taxidienst Uber. Daar ging de taxifederatie Febet niet mee akkoord en dus tekende het beroep aan. Dat wordt in de komende dagen behandeld bij het Hof van Beroep.

“We willen onze solidariteit tonen met deze Uberchauffeurs en hopen dat de rechter de oorspronkelijke uitspraak volgt. Onze positie is duidelijk: wij zijn legale chauffeurs binnen het Brussels wettelijk kader. De onzekerheid moet stoppen”, zegt Ferando Redondo van de Association Belge des Chauffeurs Limousine.

Nieuw taxiplan

De Uberchauffeurs staan tegelijkertijd open voor een modernisering van de taxisector via een nieuw taxiplan. Dat plan moet aangepast worden aan de huidige situatie en noden. Om dat signaal kracht bij te zetten, trok een delegatie van limousinechauffeurs met een eisenbundel naar het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort. Ze werden er ontvangen door kabinetsleden en lieten weten dat het een constructief gesprek was.

“Er is ons beloofd dat we samen met de sector ruim geraadpleegd zullen worden in de vorming van een nieuw taxiplan. Een kalender hiervoor is nog niet vastgelegd”, aldus Redondo.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees