Gustaaf en Linda huwden 50 jaar geleden in de Sint-Baafskathedraal

© jco

© jco

© jco

1 / 3
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Trouwen in de Gentse Sint-Baafskathedraal: voor veel koppeltjes misschien wel een onbereikbare wens. Vijftig jaar geleden mochten Gustaaf De Brabander en Linda Roegiers het wel zelf beleven, de intocht in de imposante kathedraal. Ze kwamen dan ook beiden uit een groot Gents gezin maar trokken al snel op doktersadvies met hun zoontje Alain naar de buiten, en dat was in hun geval Destelbergen.

Geert Herman

Het koppel wou nog meer gezonde lucht, en trok tijdens het weekeind naar de zee, in hun geval een camping in Klemskerke. Op zaterdagmiddag bond Gustaaf zelf op het thuisfront nog de voetbalschoenen aan, gevolgd door een paar rondjes in café Sprint.

Opmerkelijk is dat de jubilaris zijn hele beroepsactieve leven trouw bleef aan dezelfde werkgever, namelijk Inbev. Zijn echtgenote had verschillende jobs, maar koos er uiteindelijk toch voor om huisvrouw te worden en voor de opvoeding van Alain in te staan. Toen die opgroeide, vergezelde pa hem naar het voetbal. Hij was ook de man om de contracten te onderhandelen. Wanneer er nog resterende vrijetijd was, gooide Gustaaf al graag een vislijntje uit.

In 2003 vergrootte kleinzoon Aiko de familievreugde, en tien jaar geleden vervoegden ook stiefzonen Brecht en Robin de familie. Na tal van omzwervingen door de gemeente, belandden de jubilarissen uiteindelijk in de buurt van het centrum van Destelbergen, in de Zandstraat. Daar genieten ze samen van hun oude dag. Vakantie in Spanje was de voorbije jaren ook een vaste gewoonte van Gustaaf en Linda.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio