Overvallers McDonald’s opgepakt

Overvallers McDonald’s opgepakt

Foto: fvv

Gent -

De dieven die vorige zomer een overval deden in hamburgerketen McDonald’s in Wondelgem, zijn opgepakt. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

De mannen stormden op 24 juni in alle vroegte de McDonald’s aan het kruispunt van de R4 en de N456 binnen. Het fastfoodrestaurant was op dat moment net open. De dieven stalen de kassa en vluchtten richting Evergem. Daarna verdween elk spoor, maar begin augustus liep een eerste verdachte tegen de lamp bij een nieuwe diefstal. Het gaat om een 18-jarige Gentenaar.

“Hij werd gearresteerd en op 6 augustus 2019 voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent, die hem aanhield. Sindsdien zit hij verdachte in voorhechtenis”, zegt het parket van Oost-Vlaanderen. “We konden nadien ook een aantal woninginbraken, diefstallen met geweld en twee autodiefstallen aan hem linken. Ook deze feiten vonden plaats in de omgeving van Gent in de periode juni-augustus 2019.”

Later konden ook de andere twee verdachten worden geïdentificeerd. Het gaat om twee jonge Gentenaars van respectievelijk 19 en 23 jaar. De recherche voerde bij de verdachten een huiszoeking uit en ze werden allebei gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio