Nu ook poederbrief aangekomen op PS-kantoor in Brussel: één persoon ontsmet

Nu ook poederbrief aangekomen op PS-kantoor in Brussel: één persoon ontsmet

Foto: google street view

Brussel -

Dinsdagvoormiddag is een brief met verdacht poeder aangekomen op het kantoor van de PS, de Franstalige socialistische partij, in Brussel. Dat meldt Bruzz.be en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het personeel werd niet geëvacueerd, maar het lokaal waarin de brief was toegekomen, werd wel afgesloten. Eén persoon werd ter plaatse ontsmet, meldt de Brusselse brandweer.

Brandweer en Civiele Bescherming werden omstreeks 14 uur opgeroepen naar het PS-gebouw aan de Keizerlaan. Eén persoon die in aanraking gekomen was met de envelop, werd ter plaatse ontsmet en moest niet overgebracht worden naar het ziekenhuis. De betrokkene had ook reservekledij bij en kon na de ontsmetting weer aan de slag gaan. De bewuste envelop werd door de Civiele Bescherming meegenomen voor onderzoek. De resultaten van dat onderzoek zijn nog niet bekend.

Vorige week donderdag werden er al poederbrieven gestuurd naar het Elysette, de zetel van de Waalse regering in Namen, en naar verschillende kabinetten van Waalse ministers. Vrijdag kwamen dan achttien poederbrieven aan op negen adressen in Brussel. Het ging om verscheidene kabinetten van federale ministers, onder meer in de Financietoren, kabinetten van ministers van de Franse Gemeenschap, en om de FOD Buitenlandse Zaken. Maandag kwam er op de FOD Buitenlandse Zaken dan een nieuwe poederbrief aan.

In alle brieven die vrijdag waren aangekomen, zat enkel bloem, zo meldde het Brusselse parket maandag. Wat de inhoud was van de poederbrief die maandag aankwam, is nog niet duidelijk. Evenmin is duidelijk of er een link is tussen de brieven die in Brussel zijn aangekomen en de brieven in Namen, maar een dergelijke link wordt vooralsnog ook niet uitgesloten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees