Assistent-dierenarts in opleiding voor rechter voor… dierenmishandeling

Assistent-dierenarts in opleiding voor rechter voor… dierenmishandeling

Archiefbeeld. Foto: © Tom Palmaers

Zele -

Een vrouw uit Zele riskeert een levenslang verbod om dieren te houden nadat ze jarenlang haar eigen honden verwaarloosd had. Dat de dame ondertussen een opleiding volgt als assistent-dierenarts, deed de monden in de correctionele rechtbank openvallen.

“Geen enkel schuldbesef.” Dat stelde de openbaar aanklager deze week vast nadat Nathalie V. uit Zele aan het woord was geweest in de rechtbank van eerste aanleg in Dendermonde.

Daar moest de vrouw zich verantwoorden voor een hele reeks inbreuken op het dierenwelzijn. Het ging telkens om de verwaarlozing en ondervoeding van haar eigen honden. De eerste vaststellingen gebeurden al in september van 2015. Twee jaar later bleek de situatie volgens de procureur nog schrijnender te zijn.

Ook in 2018 en 2019 liepen er nog verschillende meldingen binnen over haar honden die zonder eten, water en tussen kadavers werden gehouden. Dierenverwaarlozing waarvoor Nathalie V. nu een levenslang verbod op het houden van dieren en een geldboete van 2.400 euro riskeert.

Geen tijd

De vrouw, die naar eigen zeggen vandaag geen tijd meer heeft om dieren te houden, kwam tijdens de behandeling van haar zaak met een opmerkelijke mededeling. “Ik volg momenteel een cursus om dierenartsassistente te worden”, liet ze weten. Toekomstplannen die het openbaar ministerie “een shock” noemde.

Samen met Nathalie V. stond ook haar partner Kim V. terecht voor dezelfde inbreuken. Ook hij bleek vreemd genoeg ervaring te hebben als dierenverzorger. “In het verleden is hij nog vrijwilliger geweest in een dierenasiel”, vertelde zijn advocaat. “Maar deze man heeft de middelen niet om zelf dieren te houden. Het milieu waarin al deze feiten zich afspelen is zeer volks. Deze mensen hebben in hun leven amper een opleiding genoten. In deze context moet alles worden gezien. Dit dossier is miserie van begin tot einde.”

Kim V. riskeert net als Nathalie V. een levenslang verbod om dieren te houden en een boete van 4.800 euro.

Het koppel kwam in april van 2015 nog in het nieuws toen één van hun pups was verdwenen. Ze deden toen via de media een oproep naar tips of getuigen.

De rechter doet op maandag 10 februari uitspraak in de zaak.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio