2.750 lachgascapsules en 9 heliumflessen in één voertuig aangetroffen bij BOB-controles

2.750 lachgascapsules en 9 heliumflessen in één voertuig aangetroffen bij BOB-controles

Foto: fvv

Brussel -

De lokale politie van de zone Brussel West heeft afgelopen zaterdag en zondag bij een BOB-controle 2.750 lachgascapsules en 9 heliumflessen aangetroffen in één voertuig. De capsules, die vermoedelijk bestemd waren voor de illegale verkoop als drug, werden onmiddellijk in beslag genomen en de bestuurder van het voertuig werd meteen opgepakt. Dat meldt de politie Brussel-West.

In totaal controleerde de politie Brussel-West het voorbije weekend 270 bestuurders op 31 plaatsen in de vijf gemeenten van de politiezone. Zeven bestuurders hadden te veel gedronken. Bij 4 van hen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 3 uur, drie van hen moesten hun voertuig 6 uur aan de kant laten staan. Eén van hen was een buitenlandse bestuurder, zijn voertuig werd tijdelijk in bewaring genomen tot hij ter plaatse een geldboete van 1.260 euro betaalde.

Twee bestuurders legden ook een positieve drugstest af. Hun rijbewijzen werden ter plekke ingetrokken voor een periode van 15 dagen. In één van de voertuigen trof de drughond 110 gram cannabis aan en in het andere vond de politie 2.750 lachgascapsules en 9 heliumflessen. Beide bestuurders werden opgepakt.

Daarnaast stelde de politie nog 6 processen-verbaal op voor rijden zonder geldig rijbewijs, 5 voor het niet op zak hebben van het rijbewijs, 3 voor voertuigen zonder geldige technische keuring, 3 voor personen die niet in orde waren met hun verzekering, 3 voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, één voor openbare dronkenschap, en één voor de takeling van een achtergelaten voertuig.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees