Mogelijk heel de week geen productie meer bij Picanol door cyberaanval

Mogelijk heel de week geen productie meer bij Picanol door cyberaanval

Foto: BELGA

De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol dreigt de rest van de week lam te liggen, zo blijkt dinsdag uit een mededeling van het bedrijf. Picanol is het slachtoffer van een cyberaanval.

LEES OOK. Fabrieken plat en geen handel in beursaandeel door cyberaanval bij Picanol: ook particulieren kunnen slachtoffer worden van ransomware (+)

Het bedrijf zegt er alles aan te doen de aanval op te lossen. “Op basis van de huidige situatie houdt Picanol Group er evenwel rekening mee dat er deze week niet meer geproduceerd zal worden”, aldus het bedrijf.

Maandag werd het bedrijf getroffen door een cyberaanval met ransomware waardoor ze geen toegang meer hebben tot de eigen systemen. Daarbij zijn de hackers uit op losgeld in ruil voor het vrijgeven van de systemen. De aanval veroorzaakt een ernstige verstoring van de activiteiten in Ieper, Roemenië en China.

Momenteel werkt Picanol samen met externe experts om de aanval op te lossen en de impact op zijn activiteiten en medewerkers zov eel mogelijk te beperken. “Prioriteit is om een veilig herstel van de IT-systemen mogelijk te maken. Op basis van de huidige situatie houden we er evenwel rekening mee dat er deze week niet meer geproduceerd zal worden.”

De cel cybercriminaliteit van de federale politie ondersteunt Picanol om het probleem op te lossen. Het bedrijf gaat tot die tijd over tot werkloosheid wegens overmacht voor zowel arbeiders als bedienden.

Corrigeer

MEER NIEUWS