Nederlands beloftenkampioen Ryan Kamp wordt prof bij Pauwels Sauzen-Bingoal

Nederlands beloftenkampioen Ryan Kamp wordt prof bij Pauwels Sauzen-Bingoal

Ryan Kamp kroonde zich zondag nog tot Nederlands beloftenkampioen in het veld. Foto: Photo News

Ryan Kamp, de Nederlandse beloftenkampioen, heeft dinsdag een profcontract van drie jaar ondertekend bij Pauwels Sauzen-Bingoal, het team waar hij nu ook al lid van was. De negentienjarige Kamp blijft wel in de beloftencategorie uitkomen.

Met overwinningen in Ronse en Brussel, en afgelopen weekend nog de Nederlandse titel loopt het tweede beloftenseizoen van Ryan Kamp als een trein. Daar kwamen bovendien enkele hoopgevende prestaties in profcrossen bovenop. Manager Jurgen Mettepenningen beloonde de successen met een profcontract van drie jaar.

Investeren in jeugd

“Dit bewijst dat we verder willen blijven investeren in eigen jeugd”, legt Mettepenningen uit. “Ryan heeft zich sinds zijn komst bij onze ploeg uitstekend ingepast in ons geheel. We leerden intussen ook dat hij een teamspeler is. Dat is belangrijk, binnen de filosofie van onze ploeg. Ik geloof bovendien volop in het kunnen van Ryan. Zijn fantastische regelmaat bij de beloften toont dat hij toekomst heeft, al blijft hij momenteel nog in de beloftencategorie crossen. Dankzij dit driejarig profcontract krijgt hij nu wel de mogelijkheden om zich nog meer op zijn sport te focussen en zich zo verder door te ontwikkelen.”

Lastig West-Vlaams

Ook Kamp zelf is uitermate tevreden met zijn nieuw contract. “Ik voel me prima binnen deze ploeg”, zegt de Nederlander. “Ondanks de kleine taalbarrière die er in het begin met de West-Vlamingen was. (lacht) De stap die ik dit seizoen heb gezet, is een stukje groter dan ik vooraf had verwacht. Het was mijn voornaamste doel om een constant seizoen te rijden en dat lukt me momenteel. Ik wil de stijgende lijn verder doorzetten en dit profcontract voor drie jaar biedt me extra vertrouwen en rust. Dit is een hele grote stap voor me.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.