“Ghent style”: Gents circulatieplan krijgt Europese navolging

“Ghent style”: Gents circulatieplan krijgt Europese navolging

Foto: fvv

Gent -

De Britse stad Birmingham wil een radicaal circulatieplan in “Gentse stijl” invoeren. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwssite Forbes deze week.

‘Birmingham pakt in de stijl van Gent uit met een radicaal plan tegen autoverslaving.’ Zo titelt nieuwssite Forbes deze week. Het circulatieplan dat Gent in 2017 invoerde krijgt duidelijk internationale navolging.

Birmingham – bekend onder de bijnaam ‘motor city’ in Engeland – wil dat minder auto’s dwars door de stad rijden. Daarom wil de stad een circulatieplan invoeren volgens dezelfde principes als Gent.

De stad zou opgedeeld worden in sectoren, wat het onmogelijk maakt om nog van de ene kant van de stad naar de andere te rijden, behalve met de fiets, bus of te voet. “Dat zorgde voor een massale toename in het aantal fietsers in Gent. Dat nam met zestig procent toe in drie jaar tijd”, schrijft Forbes.

Vorige maand publiceerde een populaire Amerikaanse blog ook al een lovende video over het Gentse circulatieplan. De mindere effecten van het plan en de uitdagingen met het Gentse openbaar vervoer komen wel amper aan bod.

“Ghent style”: Gents circulatieplan krijgt Europese navolging
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio