Bib Wondelgem wordt gesloopt voor sociale appartementen

Bib Wondelgem wordt gesloopt voor sociale appartementen

De bibliotheek verhuist naar dit pand in de Botestraat. Foto: Immovlan

Gent / Wondelgem -

Wondelgemse boekenwurmen zullen hun leesvoer binnenkort op een andere plek moeten halen. De bibliotheek wordt gesloopt voor sociale appartementen en verhuist naar de Botestraat, een halve kilometer verderop.

De bib in Wondelgem huist momenteel in een oud pand in de Vierweegsestraat. Maar dat werd onlangs gekocht door de sociale huisvestingsmaatschappij ABC. Die zal de site eind dit jaar slopen en er een nieuwbouw plaatsen, kwam gemeenteraadslid Stijn De Roo (CD&V) te weten. Er komen dertien appartementen voor ouderen.

En dus moest een nieuwe locatie worden gezocht voor de bibliotheek, die het pand normaal gezien tegen 31 juli moet verlaten. Voorlopig is een tijdelijk onderkomen gevonden in de Botestraat. Daar koopt Sogent nog deze maand een voormalig winkelpand aan dat ze zal verhuren aan de Stad. “Tegen mei moet er een huurovereenkomst zijn”, zegt bevoegd schepen Sami Souguir (Open VLD). “Daarna kunnen de voorbereidingen starten. Er moeten nog een aantal kleine aanpassingswerken gebeuren.”

De Roo is blij met de investering en hoopt dat de vestiging snel kan openen. Addertje onder het gras: de Botestraat is slechts een tijdelijk onderkomen. “De ruimte is te klein voor het structureel uitbouwen van een bloeiende werken”, zegt Souguir. Een definitieve oplossing is er nog niet.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio