Nieuwe videobeelden tonen dat passagiersvliegtuig in Iran werd neergehaald door twee raketten

Nieuwe videobeelden tonen dat passagiersvliegtuig in Iran werd neergehaald door twee raketten Video: YouTube

Er zijn nieuwe videobeelden opgedoken die aantonen dat het passagiersvliegtuig van Ukraine International Airlines vorige week werd neergehaald door twee Iraanse raketten die vanaf een legerbasis in de buurt van Teheran waren afgevuurd. De video zou dinsdag op YouTube geplaatst zijn door een Iraniër, aldus The New York Times.

De beelden werden gefilmd door een bewakingscamera en tonen het traject van een helder object. Na ongeveer 20 seconden volgt een ontploffing. Een tweede helder object wordt tien seconden later vanaf dezelfde plaats en in dezelfde richting gelanceerd en explodeert na tien seconden. Eén minuut later is hoog in de lucht een vuurbal te zien.

Volgens de New York Times gaat het in de filmpjes om twee raketten en om de Boeing van de Oekraïense luchtvaartmaatschappij Ukraine International Airlines, die kort na het opstijgen neerstortte. De krant meldt dat de beelden werden “geverifieerd”. Ze verklaren waarom “de transponder van het vliegtuig stopte met werken enkele seconden voor het toestel door een tweede raket werd geraakt”, luidt het.

De beelden werden gemaakt met een camera die op het dak van een gebouw nabij het dorp Bid Kaneh, op ongeveer 6 kilometer van een Iraanse legerbasis, stond, aldus nog de krant.

Iran gaf toe

Enkele dagen geleden moest Iran met het schaamrood op de wangen toegeven wat de rest van de wereld al even vermoedde: zij waren verantwoordelijk voor het neerschieten van het Oekraïense vliegtuig dat crashte op de dag van de raketaanvallen tegen Amerikaanse basissen in Irak. Alle 176 inzittenden kwamen daarbij om het leven.

bekijk ook

Generaal van Iraanse Revolutionaire Wacht neemt volledige verantwoordelijkheid voor vliegtuigcrash op: “Ik wou dat ik dood was”

Opnieuw beelden opgedoken van vliegtuigcrash Iran: bewakingscamera filmt moment waarop vliegtuig neerstort

Videobeelden tonen moment waarop raket inslaat op Oekraïens vliegtuig voor crash

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees