Dakar 2020. Alletru en Beguin blijven ruim op kop in hun klasse

Dakar 2020. Alletru en Beguin blijven ruim op kop in hun klasse

Alletru en Beguin in hun wagen. Foto: AFP

In de SSV-categorie blijft het Axel Alletru en François Beguin (Can-Am) voor de wind gaan. Het tweetal reed woensdag de achtste tijd op 15’33” van ritwinnaar Blade Hildebrand (OT3). In de algemene stand blijven ze achtste.

De SSV-categorie werd woensdag beheerst door de Amerikanen die met een OT3, gebouwd door het Belgische Overdrive Racing, eerste en tweede eindigden. De rit werd gewonnen door Blade Hildebrand terwijl debutant Mitchell Guthrie als tweede eindigde. In de stand blijft Currie Casey (Can-Am) aan de leiding.

In het klassement staan Axel Alletru en François Beguin comfortabel aan de leiding met 4u18 voorsprong op hun eerste achtervolger. Zonder technische problemen of pech kan de klassezege de Franse G-sporter en zijn Belgische navigator niet meer ontsnappen. “Na de minder goede dag van gisteren, waar we als twaalfde eindigden en door kleine foutjes zeker een kwartier lieten liggen, ging het vandaag weer wat beter”, zegt François Beguin. “De intentie vandaag was om te consolideren maar gaandeweg hebben we het tempo toch een beetje moeten opdrijven zodat we niet in het stof van de andere deelnemers terecht zouden komen. In de algemene stand staan we zevende, in onze klasse blijven we comfortabel aan de leiding.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.