Beste dubbelspeler ter wereld betrapt op doping, geen Australian Open

Beste dubbelspeler ter wereld betrapt op doping, geen Australian Open

Robert Farah (r.) kroonde zich vorig jaar met partner Juan-Sebastian Cabal nog tot winnaar van Wimbledon. Foto: REUTERS

De Colombiaanse dubbelspecialist Robert Farah (32) moet “om persoonlijke redenen” forfait geven voor de Australian Open. Dat maakte de organisatie in Melbourne dinsdagochtend bekend. Later dinsdag liet Farah weten bij een controle in oktober vorig jaar betrapt te zijn geweest op de anabole stof boldenon.

Farah, die geboren werd in Canada, won vorig jaar met zijn landgenoot Juan Sebastian Cabal Wimbledon en de US Open. Het duo deelt de eerste plaats op de wereldranglijst. Cabal zal met een andere partner wel deelnemen aan de Australian Open.

Mogelijk vier jaar schorsing

Volgens Farah is de positieve controle het gevolg van de consumptie van besmet vlees. Boldenon wordt veel gebruikt om runderen sneller te laten groeien, maar het staat op de verboden lijst van het Wereldantidopingagentschap WADA. Om zijn verklaringen hard te maken, verwijst de Colombiaan naar eerdere controles. Zo werd er twee weken voor de bewuste positieve controle geen misbruik vastgesteld. Farah kreeg een voorwaardelijke schorsing. Hij riskeert een ban van vier jaar.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.