Loena Hendrickx past voor EK kunstschaatsen door voetblessure

Loena Hendrickx past voor EK kunstschaatsen door voetblessure

Loena Hendrickx zal er niet bij zijn op het EK in Graz. Foto: BELGAIMAGE

Loena Hendrickx zal niet deelnemen aan de Europese kampioenschappen kunstschaatsen. Hendrickx ondervindt te veel last van blessures. “Mijn doel is om weer gezond te worden”, laat ze op Instagram weten.

De titelstrijd wordt van 20 tot en met 26 januari in het Oostenrijkse Graz gehouden. Aanleiding voor de afzegging is een huidontsteking aan de linkervoet. Als gevolg van een in de zomer opgelopen blessure aan de rechtervoet had de 20-jarige Hendrickx dit seizoen nog geen wedstrijd geschaatst.

In november gingen Hendrickx en haar coach Carine Herrygers er nog vanuit dat zij aan het EK zou meedoen, maar door de blessure heeft ze weinig kunnen trainen, meldt ze op Instagram. “Ik heb zoveel tegenslagen gehad en zo weinig trainingsessies gedaan. Het is zwaar! Blessure na blessure. Maar de liefde en de passie voor deze sport zijn enorm. Daarom sta ik niet langer op de startlijst van het EK. Ik zal er alles aan doen om terug te keren en weer te schaatsen, want ik doe dat zo graag.”

Twee jaar geleden boekte de rijdster uit Arendonk haar beste prestatie. Ze werd vijfde op het EK in Moskou. Begin 2019 sloot ze een seizoen met ook veel blessureleed af met de twaalfde plaats tijdens het WK in Japan.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.