Wielerploegleider Walter Planckaert (71) gaat door tot zijn 75ste

Wielerploegleider Walter Planckaert (71) gaat door tot zijn 75ste

Foto: Getty Images

Een riedeltje dat elke winter klinkt: Walter Planckaert die verkondigt dat hij aan zijn laatste jaar als ploegleider begint. Ook dit jaar was het niet anders, maar het 71-jarige icoon van Sport Vlaanderen-Baloise laat nu weten dat hij wil doorgaan tot zijn 75ste verjaardag. “Mijn vrouw is akkoord.”

De renners van Sport Vlaanderen-Baloise vertoeven momenteel in Spanje voor een trainingskamp. Als vanouds begeleidt Walter Planckaert hen vanuit de volgwagen. Als het van de 71-jarige ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen afhangt, zal hij dat ook de komende jaren blijven doen. “Na overleg met mijn vrouw heb ik beslist dat ik wil doorgaan tot 8 april 2023 – mijn 75ste verjaardag. Ik voel mij nog te goed om een hele dag in mijn hof te zitten. Mijn vrouw zou dat ook niet tof vinden.”

Planckaert voegt er wel aan toe dat hij zo lang wil doorgaan als zijn gezondheid dat toelaat en hij een ploeg blijft vinden die hem wil gebruiken als ploegleider. Bij Sport Vlaanderen-Baloise lijkt dat te kunnen. “Wij zijn blij dat we een beroep kunnen blijven doen op Walters kwaliteiten.” Al benadrukt de steeds voorzichtige ploegmanager Christophe Sercu wel dat ze het jaar per jaar zullen bekijken.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.