WNBA-vrouwen verdienen meer dan ooit, jacht op Emma Meesseman geopend

WNBA-vrouwen verdienen meer dan ooit, jacht op Emma Meesseman geopend

Foto: AP

Een historisch loonakkoord is dinsdag bereikt in de WNBA, het vrouwelijke equivalent van de Amerikaanse profbasketballers van de NBA. Nooit zullen WNBA-speelsters meer kunnen verdienen. Een gemiddelde beginnende speelster kreeg tot vorig seizoen 41.965 dollar, nu is dat minimumloon opgetrokken tot 130.000 dollar.

Emma Meesseman, als topspeelster een van de beter betaalde WNBA-sterren, moest het doen met 117.000 dollar per seizoen. Voortaan kunnen de best bestaalde speelsters cashen tot meer dan een half miljoen dollar per jaar. In vergelijking met de mannen gaapt er wel nog altijd een loonkloof.

Meesseman wilde na haar WNBA-titel met Washington Mystics, waarin ze werd uitgeroepen tot de Beste Speelster van de titelfinales, geen nieuw contract tekenen tot zolang dit akkoord er niet was. Dat impliceert ook dat de jacht op Meesseman vanaf nu open is. Een ploeg die Meesseman echt wil, kan plots een smak meer geld op de tafel leggen en haar zo over de streep proberen te halen. Al is de vraag of ze op een monsterbod van een andere ploeg zou ingaan, want ze voelt zich opperbest bij de Mystics.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.