Donderdag verzoeningsvergadering na stakingsaanzegging bij skeyes

Donderdag verzoeningsvergadering na stakingsaanzegging bij skeyes

Foto: Photo News

Bij luchtverkeersleider skeyes vindt er donderdagnamiddag een verzoeningsvergadering plaats, na de stakingsaanzegging die de christelijke vakbond eerder deze week indiende. Dat werd woensdag bij directie en vakbond vernomen.

ACV-Transcom diende maandag een stakingsaanzegging in. De vakbond protesteert tegen de modaliteiten van de samenwerking met Defensie.

Vakbondsman Kurt Callaerts benadrukte dat ACV niet tegen de samenwerking tussen civiele en militaire luchtverkeersleiders is. Maar hij vindt het niet kunnen dat er samen met de verhuis van militaire luchtverkeersleiders naar skeyes in Steenokkerzeel, begin december, ook al een HR-akkoord werd ondertekend terwijl er nog heel veel zaken moeten worden uitgeklaard.

De directie van skeyes vindt de stakingsaanzegging voorbarig, omdat de concrete uitvoering van de samenwerkingsmodaliteiten pas voor 2023 is gepland. De andere bonden zouden zich volgens skeyes niet hebben aangesloten bij de aanzegging.

Als de verzoening op niets uitdraait, zijn acties mogelijk vanaf 28 januari. De vergadering start donderdag om 16.00 uur, zegt Callaerts.

Toen de verhuizing van de militaire luchtverkeersleiders vanuit Semmerzake naar Steenokkerzeel op 2 december werd gevierd, was er al een pamflettenactie van de vakbonden ACV-Transcom en VSOA, en de gilde van luchtverkeersleiders, om het gebrek aan overleg aan in het dossier aan te klagen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees