Monnik Giel spreekt op Limburgse school over boeddhisme

Monnik Giel spreekt op Limburgse school over boeddhisme

Foto: Geert Van de Velde

Bilzen -

Monnik Giel Foubert, die zes jaar geleden naar India trok voor een boeddhistische opleiding, komt donderdag naar Freinetschool Rippetip in Bilzen, om er de kinderen van de lagere school een inleiding te geven in het boeddhisme. De jonge monnik vertrok op zijn vijftiende naar een klooster in India, wat destijds veel ophef en juridische procedures teweegbracht.

De intussen 21-jarige monnik is even in het land en brengt op vraag van de school zelf een bezoek aan Rippetip. Hij zal er in het kader van een project rond de wereldgodsdiensten vertellen over zijn geloof, het boeddhisme.

De leerlingen bezoeken bijvoorbeeld ook een moskee om te spreken met de imam en nemen erna deel aan een theeceremonie, ze krijgen yoga van een hindoe, gaan langs in de kerk van Beverst om met de deken te spreken en gaan in gesprek met een Joodse rabbijn.

Giel Foubert wilde zes jaar geleden naar India vertrekken voor een boeddhistische opleiding. Aanvankelijk oordeelde een rechter verschillende keren dat hij niet mocht vertrekken, maar na een maatschappelijk onderzoek kreeg hij uiteindelijk toch groen licht. Uit het onderzoek bleek dat er niets mis was met zijn thuissituatie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees